top of page
Milk and Flower Bath
היריון ולידה
פוריות והיריון רפואה סינית דקל ואווה צבי.jpg

הריון הוא מתנה.

אך מתנה שיכולה להציב את האשה ההיריונית מול אינספור שינויים ותופעות לא מוכרות, אשר חלקן נעימות יותר וחלקן ממש לא...

התופעות יכולות להיות פיזיות או ריגשיות כגון שינויים בחוש הטעם ובתאבון, בחילות, מיגרנות, עצירות, הפרעות שינה, כאבי גב, לחץ, חרדה ומה לא.

פוריות והיריון רפואה סינית דקל ואווה צבי.jpg
למה רפואה סינית בזמן ההיריון?

נשים רבות אשר רגילות טרום ההריון למצוא הקלה באמצעות תרופות להפרעות כמו מיגרנות או כאבים אחרים נאלצות לחפש מענה רפואי אחר בזמן ההריון, כיוון שחלק מהתרופות נוגדות הכאבים, או לחרדות מהוות סיכון לעובר.

על כן באופן טבעי מחפשות נשים הרות מזור ברפואה סינית, שיטה הידועה כבטוחה הן לאשה והן לעובר, המאופיינת עם מעט מאוד תופעות לוואי (יחסית לתרופות).

לרפואה הסינית תיעוד רפואי עשיר ופרוטולי טיפול עתיקי יומין בנשים בהריון.

high-angle-woman-getting-massaged-spa.jpg
רפואה סינית דקל ואווה צבי רקע נטורליסטי.jpg
מה ההשפעה הבריאותית של מצב רוח בזמן ההריון ?

אז לכל אדם יש ימים טובים יותר ופחות. ברפואה הסינית נהוג לתת מקום לקשת הרגשות ביום האישה.

כלומר מותר לבכות, לדאוג, לשמוח, לכעוס ואפילו לצעוק מדי פעם (הסינים נוהגים לצאת לשוטט בפארקים ולצעוק בקולי קולות מבלי שכועסים על מישהו ספיציפי אלא באופן יזום, כמעין שיטה לשחרור קיטור פנימי).

 

אך כאשר אחד מבין הרגשות כגון כעס, תסכול, טינה ,דאגה, פחד והלם משתלטים וצובעים את מרבית המחשבות במהלך היום אז יכולה להיווצר בעיה ואף בעיה בריאותית כגון מיגרנות, הפרעות בשינה, אכילה ריגשית ועוד.

בניגוד לתרופות נוגדות דיכאון אשר טומנות בחובם סיכונים משמעותיים לעובר הרפואה הסינית והסובאדה משתמשות בטכניקות של דיקור ושיחה לזיהוי ולטיפול בדפוס הגורם להפרעה הריגשת. כך ניתן לשחרר את החסימה כך ששוב תהיה תנועה בתוך קשת הרגשות מבלי שרגש כמו תסכול או עצב ישתלטו יתר על המידה ויביאו למצוקה.

מה תרומת הרפואה הסינית במצב היפוך עובר?

בשבוע ה-32 להריון, העובר אמור להיות מעוגן עם הראש מטה, כיוון שמצב זה נחשב כמתאים ובטוח יותר ללידה. במידה והעובר אינו במנח זה, מומלץ לבצע "טיפול להיפוך עובר".

 הטיפול אשר כולל דיקור וטכניקות טווינה ייחודיות, גורם לשחרור אסטרוגן והורמונים נוספים המביאים להתכווצות דפנות הרחם ומעודדים תנועה עוברית עד לכדי היפוך למנח המתאים.

הזמן המומלץ להתחלת היפוך הוא בין השבועות 32-36.

pregnant-woman-holds-hands-her-belly-white-background-closeup-beautiful-photo-pregnancy.jp
bottom of page